Geschiedenis Twitter op termijn beschikbaar

Op de lange termijn gaat Twitter de geschiedenis van gebruikers beschikbaar maken. Momenteel zijn tweets welke reeds geplaatst zijn niet altijd zichtbaar.

Dick Costolo, CEO van het sociale netwerk, liet dit weten tijdens een toespraak. Ook gaf hij aan dat het bedrijf Twitter inmiddels 8 miljard dollar waard is.

Wereldwijd heeft Twitter zo’n honderd miljoen gebruikers waarvan de helft het sociale netwerk iedere dag gebruikt.

Gebruikers geven aan dat privéberichten en tweets uit het verleden niet altijd terug te vinden zijn. Twitter toont momenteel de meest recent geplaatste tweets. Dick Costolo geeft aan dat het een kwestie van prioriteiten stellen is en dus een kwestie van tijd om de geschiedenis van Twitter beschikbaar te maken.

Waarom unfollow je me? Te veel tweets grootste oorzaak

Plaats je meer dan 36 tweets per dag dan is de kans groot dat je snel followers zult verliezen. Het versturen van te veel tweets is namelijk de grootste oorzaak om iemand te unfollowen, zo blijkt uit een enquête van WhiteFireSEO. 66 procent van de ondervraagden die meedeed aan het onderzoek zegt dat. 36 tweets per dag is daarbij de magische grens: twitter je meer dan dat dan post je te veel berichten. Ook het geautomatiseerd plaatsen van tweets valt bij Twitteraars niet in de smaak. 58 procent van de ondervraagden zegt te zullen afhaken als ze daarachter komen. Andere ergernissen die leiden tot ontvolgen: meerdere keren dezelfde link plaatsen (47%), niet twitteren (38%), te veel over jezelf twitteren (34%).

Aan de andere kant werd de ondervraagden gevraagd wat ervoor zorgde dat ze iemand gingen volgen. Een retweet werd als grootste reden genoemd, want 55 procent zou iemand volgen als deze twitteraar een retweet deed. Andere redenen om iemand te volgen: iemand is je gaan volgen (42%), zoeken naar bepaalde onderwerpen (32%), suggesties die Twitter je aanbiedt (16%), FollowFriday (13%).

Een retweet is dus een krachtig wapen om ervoor te zorgen dat iemand je gaat volgen. Maar wanneer retweet je eigenlijk een eerder geplaatste tweet? Dat ligt aan interessante onderhoud (92%), humor (84%), persoonlijke relatie (66%), als er iets tegenover staat (32%), status van andere twitteraar (21%).

Ruim een miljoen Nederlandse twitteraars

Nederland kent ruim een miljoen Twitteraars die minstens één keer in de week een tweet plaatsen. Dat blijkt uit onderzoek van communicatiebedrijf OBI4wan. Het bedrijf onderzocht maar liefst 15.296.515 Nederlandstalige tweets en kwam tot de conclusie dat die afkomstig waren van 1.000.695 mensen. 80 procent hiervan twittert één tot tien keer per week. 17 procent zegt tussen de 10 en 100 keer per week te twitteren.

Woensdag is overigens de populairste dag om te twitteren, gevolgd door donderdag. Op dinsdag worden de minste tweets verstuurd.

Recente Tweets